Skip to main content.

"Waarom u mij moet uitnodigen in De laatste show" (20-03-07)


Schrijver en Knack-blogger Peter Terrin solliciteert op zijn blog openlijk waarom hij zou moeten uitgenodigd worden in De Laatste Show. En hij hanteert daarbij de ironie, niet in het minst waar hij zegt dat die schrijfwijze niet aan hem besteed is. Een lezenswaardig stukje waarbij hij de gemakzucht van boek-kopend Vlaanderen aan de kaak stelt maar ook de macht van het medium televisie.

De reacties op zijn posting maken duidelijk dat ironie aan veel mensen niet besteed is, en ook dat iemand als Bruno Wyndaele zijn beroepsmatige rust verliest als hij achter de computer verzeild raakt. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 20-03-07 om 14:07:44 - - item printen - item mailen

Verkiezingen: de jacht op de BV's is open. (19-03-07)


Vorige week werd bekend dat Peter Leyman -who the f* is ?- een verkiesbare plaats krijgt op de CD&V-kamerlijst Oost-Vlaanderen.

Om onmiddellijk op de vorige vraag te antwoorden: Peter Leyman blijkt de CEO te zijn van Volvo Gent. En te oordelen aan de prestaties van dat merk in het algemeen en de Gentse fabriek in het bijzonder is die CEO vermoedelijk een bekwaam persoon.

Vandaar dat hij van een weekendkrant een volle bladzijde krijgt, turend door de achterruit van de nieuwe "made in Gent" Volvo C30. Een paar citaten:


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-03-07 om 15:11:01 - - item printen - item mailen

Keizer Renaat weet (weeral) raad (19-03-07)


We weten ondertussen allemaal dat fijn stof een serieus gezondheidsrisico betekent, omdat het stof (beladen met vervuiling) tot diep in onze longen en zelfs bloedbaan geraakt. En hoe fijner hoe dieper, meteen de reden waarom zelfs de minst roet uitstotende diesels nog een risico betekenen.

Dat echte fijne stof is dus moeilijk weg te krijgen. Niet met roetfilters, niet met katalysatoren, niet met naverbranding noch met recyclage van uitlaatgassen in de motor of weet ik veel.

Gelukkig is er nog Renaat, onze steun en toeverlaat.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-03-07 om 14:09:57 - - item printen - item mailen

Vakbonden mogen leden weigeren op basis van hun lidmaatschap van een politieke partij. (17-03-07)


Dat heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg beslist.

Vakbondsvrijheid is immers een vrijheid. Artikel 11 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens ("Een ieder heeft recht op vrijheid van vreedzame vergadering en op vrijheid van vereniging, met inbegrip van het recht met anderen vakverenigingen op te richten en zich bij vakverenigingen aan te sluiten voor de bescherming van zijn belangen") waarborgt geen afdwingbaar recht om toe te treden tot een vereniging. Verenigingen zijns geenszins verplicht om het even wie tot de vereniging toe te laten. Anders zou er voor de bestaande leden een omgekeerde dwang zijn om zich met het aspirant-lid te verenigen.

(Bron: De Juristenkrant, nr 145, 14 maart 2007) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-03-07 om 13:12:49 - - item printen - item mailen

Tweetalige scholen in de Vlaamse rand? (15-03-07)


De Waalse "Numéro Uno", Elio Di Rupo, stelt voor om tweetalige scholen in de Vlaamse rand te openen.

Ik stel voor dat hij eerst ijvert om tweetalige afgestudeerden te laten afleveren door het Brussels franstalig onderwijs. Dat zal zijn doel, het bijeenhouden van België, oneindig veel beter dienen dan een ogenschijnlijk rationeel verpakt bompakketje dat als bedoeling heeft de rand rond Brussel verder te verfransen. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-03-07 om 12:10:00 - - item printen - item mailen

Herman De Coninck (+1997) over Patrick De Spiegelaere (+2007) (08-03-07)


Kleurenfoto's van Patrick De Spiegelaere:
zeegezichten. Ik vraag hem naar zijn trucs.
Geen, zegt hij. Wachten tot tien uur 's avonds,
dan krijg je dit soort licht.

Wachten tot je vijftigste.
Dan krijg je dit soort gedicht. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-03-07 om 22:02:14 - - item printen - item mailen