Skip to main content.

Paul Beliën in zijn hemd (25-04-06)


Iedereen had het over daders van Noord-Afrikaanse origine. Sommigen zagen in de terughoudendheid van media weer een weerzinwekkende uiting van politiek-correct denken van mismaakte links-utopische denkers.

Maar misschien ging het ook over één van de de fundamenten van een democratische rechtstaat: niemand is schuldig zolang zijn schuld niet bewezen is door een rechtbank.

Sommige mensen zijn in naam van de Westerse (met een hoofdletter) waarden zeer snel bereid om één van de meest fundamentele principes van een rechtstaat overboord te gooien, vooral als zij denken een bewijs te zien van de ondergraving van onze westerse waarden door de islam.

Hun denken is even gevaarlijk voor de maatschappij als de extreme denkers en de extremisten in naam van de voornoemde godsdienst.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-04-06 om 02:17:30 - - item printen - item mailen

Etienne Vermeersch over massamedia (25-04-06)


"Waarvoor dienen journalisten nog? Wat is de toegevoegde van programmamakers? De massamedia zitten met een nieuw gegeven: iedereen maakt inhoud. De toegenomen digitalisering van de maatschappij heeft ook de interactiviteit op zo'n niveau gebracht dat iedereen teksten, radiouitzendingen en video's kan publiceren. Dat aanbod wordt groter en groter. De macht van de grote massamedia is bedreigd."

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-04-06 om 01:47:22 - - item printen - item mailen

Socialist stapt over naar VLD (25-04-06)


Het is, als mijn geheugen mij niet in de steek laat, alweer geleden van de broers Chevalier dat n og een socialist naar de VLD overgestapt is.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-04-06 om 01:45:47 - - item printen - item mailen

Het orakel van Leuven naar aanleiding van moord op Joe Van Holsbeeck (25-04-06)


Joe is begraven, de mars is gehouden, daar zijn de politici terug. Louis Tobback ziet in de mars van gisteren een oproep tegen het oprukkende individualisme in de maatschapij. Een pleidooi pro domo, en een poging om een vreselijke misdaad te recupereren voor eigen politieke inzichten. Vele pogingen zullen nog volgen.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-04-06 om 01:43:41 - - item printen - item mailen

Aardbeving in het Vaticaan op komst? (24-04-06)


(Bericht uit de Standaard)

ROME - Het Vaticaan staat binnenkort het gebruik van condooms voor aidspatiënten toe. Dat zei curiekardinaal Javier Lozano Baragan, de Vaticaanse minister van Gezondheid, zondag in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.
De leiding van de Rooms-Katholieke kerk werkt aan een document daarover, dat binnenkort openbaar wordt gemaakt. De voormalige bisschop van Milaan, kardinaal Carlo Maria Martini, zei vrijdag dat hij vindt dat het gebruik van condooms ter bescherming tegen het hiv-virus moet worden toegestaan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-04-06 om 13:20:47 - - item printen - item mailen

Zonder commentaar (19-04-06)


Politie Brussel : +32 (0)2 279.79.79

Politie Brussel : +32 (0)2 279.79.79
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-04-06 om 10:01:51 - - item printen - item mailen

Brussel is een maintenee (19-04-06)Mark Grammens over Brussel : Hier lezen. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-04-06 om 09:54:22 - - item printen - item mailen

Patrik Vankrunkelsven over holebiadoptie (17-04-06)


"Wat ik niet wil, is gezinsvreemde adoptie: dat zijn vaak probleemkinderen die niet door hun eigen ouders kunnen worden opgevoed. Door homoadoptie wordt dat kind nog eens in een uitzonderingssituatie gebracht, en daar huiver ik van. Moet je zo'n kind nog eens een bijkomende drempel geven, als er voldoende heteroparen zijn die willen adopteren? Waarmee ik niet gezegd heb dat homo's kinderen beter of slechter opvoeden dan hetero's. Ik verkies dat één van de partners ook de biologische ouder is.
(...)
Bij de holebiadoptie gaat het om het kind, niet om het koppel dat een kind wil. Adoptie is gecreëerd om kinderen die geen ouders meer hebben ouders te geven. Niet om ouders die geen kind hebben een kind te geven."

(De Morgen, 10 april 2006) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-04-06 om 15:43:00 - - item printen - item mailen

Italië stuurt zijn clown -nipt- naar huis (11-04-06)


Italië heeft vandaag zeer nipt Il Cavaliere, naar huis gestuurd. In zijn plaats zal een kleurloze eurocraat met met een professor-imago de derde economie van de EG leiden, aan het hoofd van een bonte coalitie gesitueerd tussen centrum- en uiterst links. De nipte "verkiezingsoverwinning" van links vertaalt zich in een iets ruimere meerderheid, op grond van de net voor de verkiezing op maat van Berlusconi herschreven kieswetgeving die de overwinnaars een surplus aan zetels in de Italiaanse Kamer van volksvertegenwoordigers bezorgt. Wie een put graaft voor een ander.

Welk Italië vindt Romani Prodi voor zich? Een kort overzicht. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-04-06 om 23:00:55 - - item printen - item mailen

Schone brandstof voor wagens: alle technologie is productierijp (11-04-06)


Twintig jaar geleden (ja ik word oud) las ik in het ledenblad van de Vlaamse Automobilistenbond een artikel over een Zweeds ingenieur die een paar kleine aanpassingen had uitgevoerd aan zijn Saab 900. Met als gevolg dat hij Carl Gustaf XVI himself op bezoek kreeg, die een glas onder de uitlaat hield en het resultaat recht uit de draaiende motor opdronk.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-04-06 om 22:17:34 - - item printen - item mailen

Gisèle Mandaila wordt wakker, en hoe! (02-04-06)


Weet u wie Gisèle Mandaila is ? Deze PS-ster (hebt u hem ?) van Congolese afkomst is staatssecretaris voor het Gezin in de regering Verhofstadt II.

Nog nooit van gehoord ? Dan zal u niet de enige zijn. Afgezien van haar zwangerschap vorig jaar (vóór La Freya, alleen al daarom had het nieuwswaarde) was ze prominent afwezig in de (Vlaamse) pers.

Maar nu is ze daar, en hoe. Op de voorpagina's zelfs.


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-04-06 om 22:48:59 - - item printen - item mailen