Skip to main content.

Waarom zou je niet mogen lachen met Mohammed? (13-02-06)


"Alles draait om humor, om zelfrelativering. Die ontbreekt in de islam. Moslims missen humor."

"Ik wilde dit boek per se schrijven, ook al zouden anderen er aanstoot aan nemen. Waarom zou ik rekening houden met mensen die zelf niet het lef hebben noch de bekwaamheid om rationeel logisch na te denken? Het verbaast me steeds weer als mensen als Abou Jahjah een platform krijgen om hun ideeën te spuien en voortdurend tornen aan onze idee van vrijheid van meningsuiting. In heel de wereld worden nu ambassades in brand gestoken en mensen gedood voor enkele spotprentjes. De domheid regeert weer, denk ik dan, niet het verstand of de nuance."


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 13-02-06 om 01:10:59 - - item printen - item mailen

Een gevoel van superioriteit (13-02-06)


Ik heb veel zitten en liggen denken de laatste dagen. Dat is het voordeel van een weblog waar je je mening op ventileert. Je krijgt namelijk reactie.

Die "cartoongate", hoe kan dat toch?

Het is belangrijk hoor. De Eerste Wereldoorlog is begonnen door een halve gare student die de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije doodschoot. Waarom zou de Derde Wereldoorlog niet beginnen met een paar cartoons over de profeet Mohammed?

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 13-02-06 om 00:11:20 - - item printen - item mailen

Het recht om te beledigen - Ayaan Hirsi Ali (12-02-06)


"De publicatie heeft ook de aanwezigheid aan het licht gebracht van een aanzienlijke minderheid in Europa die de werking van een liberale democratie niet kunnen of willen begrijpen.

Deze mensen, van wie er vele een Europese nationaliteit hebben, hebben campagne gevoerd voor censuur, boycots, geweld en nieuwe wetten om "islamofobie" te verbieden. De cartoons hebben voor het grote publiek ook aangetoond dat er landen zijn die bereid zijn om de diplomatieke regels te schenden uit politiek opportunisme. Kwalijke regimes zoals dat van Saoedi-Arabië zetten bewegingen "vanuit het volk" op om Deense melk en yoghurt te boycotten, terwijl ze genadeloos echte volksbewegingen voor stemrecht de kop indrukken.

Vandaag sta ik hier voor u om het recht om te beledigen binnen de beperkingen van de wet te verdedigen." Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-02-06 om 16:08:22 - - item printen - item mailen

Alain Destexhe is onlangs een weblog gestart (09-02-06)


Hier lezen:

http://destexhe.blogs.com ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 09-02-06 om 13:30:24 - - item printen - item mailen

Selectieve verontwaardiging van moslims (09-02-06)


Twee Egyptische bloggers, Freedom for Egyptians en Egyptian Sand Monkey schrijven dat de gewraakte afbeeldingen van de profeet Mohammed reeds op 17 oktober vorig jaar in een Egyptische krant verschenen. Geen haan die er naar kraaide, de hoofdredacteur werd niet ontslagen en Egyptische producten worden in de buurlanden niet geboycot. Selectieve verontwaardiging noem ik dat.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 09-02-06 om 10:58:12 - - item printen - item mailen

Waar gaat dit nog over? (07-02-06)


De publicatie van Mohammed-cartoons in een Deense krant en de herneming ervan in vele Europese kranten zorgt steeds meer voor verhitting van de geesten.

Enerzijds zegt men in het westen dat de vrije meningsuiting boven alles gaat, anderzijds voelen miljoenen moslims zich geschoffeerd door de afbeelding van hun profeet - en dan nog in niet erg flatterende cartoons.

Laatstgenoemden vinden deze cartoons een alibi om ambassades in band te steken en kerken te vernielen - ja kruisbeelden kapot te slaan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-02-06 om 01:43:51 - - item printen - item mailen

Freya: Mooie benen en een beschadigd aangezicht (03-02-06)


De wittebroodsweken van onze minister van begroting zijn nu wel definitief voorbij - althans politiek. Het luidt dat ze "onhandig gecommuniceerd" heeft. Maar het is wel iets méér. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-02-06 om 10:53:34 - - item printen - item mailen

Trage server (03-02-06)


De traagheid van deze site wordt veroorzaakt door een andere site op dezelfde server die in een week tijd van een dagelijks bezoekersaantal van 3.000 naar over de 100.000 is geschoten. En neen ik zeg niet welke site ze heeft al bezoekers genoeg.

Maar toch mijn verontschuldigingen aan de bezoekers van mijn site dus. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-02-06 om 10:23:24 - - item printen - item mailen