Skip to main content.

"BelgiŽ stevent af op een implosie" (23-11-05)


Quo vadis Belgica? Op een studiedag in het Vlaamse parlement over de toekomst van BelgiŽ waarschuwt oud-premier Wilfried Martens voor een implosie van de Belgische staat.

De "vader van twee staatshervormingen" (1980 en 1988) maakt zich zorgen over wat de generatie politici na hem maakten van de staatshervorming.

"De communautaire evolutie baart me zorgen. Er is niet alleen een radicalisering in de hoofden, vooral ook ben ik bezorgd omdat sommigen in de huidige Vlaamse politieke generatie nieuwe hervormingen vooropstellen zonder vooraf uitgewerkte strategie of doel. Vlaanderen vaart op die manier naar een haven die het niet kent en wie dat doet is -naar het woord van Seneca- bij voorbaat verloren"
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-11-05 om 01:18:12 - - item printen - item mailen

Karel De Gucht en God (22-11-05)


Iedereen kent ondertussen al die mop van Karel de Gucht die in de hemel komt en tegen God zegt: "Ik geloof dat u op mijn stoel zit".

Dit schoot door mijn hoofd toen ik dit weekend in het nieuws zag hoe de Witte Paters in hun tafelgebed God dankten voor de behouden terugkomst van hun medebroeder Guy Theunis die in Rwanda beticht werd van medeplichtigheid aan de genocide. "Een teken dat God met ons is", zo baden ze.

God, is dat niet gewoon Karel De Gucht ? ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-11-05 om 11:44:25 - - item printen - item mailen

Een Waalse weblogger over mijn site (17-11-05)


Vandaag is ergens op mijn weblog een reactie gepost op een artikel waar ik de naam van de mini-ster van justitie verkeerd gespeld heb. Het is Laurette Onkelinx, en niet Onkelinckx zoals ik op 1 oktober 2003 schreef. Deze verkeerde schrijfwijze heeft mij nochtans enige leuke bezoekers opgeleverd. In de aanloop van het bezoek van Bush vorig jaar aan ons land zocht men op het Pentagon blijkbaar naar informatie over die Belgische vice-premier die enige onvriendelijke uitspraken had gedaan over de Amerikaans president. En kwam men op grond van dezelfde verkeerde schrijfwijze op mijn site uit.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-11-05 om 00:18:19 - - item printen - item mailen

Dirk Verhofstadt en de Europese landbouwsubsidies (16-11-05)


Vandaag opnieuw een artikel gelezen van Dirk -broer van- Verhofstadt in De Morgen. Over landbouwsubsidies. Ik hoop voor de man dat hij niet moet leven van zijn schrijfsels in De Morgen.

Laat mij direct naar de conclusies jumpen, want die zijn de beste passage van het artikel:

"Het gebrek aan een echte vrijhandel is ťťn van de belangrijkste redenne voor armoede, en de leiders van de rijke landen hebben dan ook de plicht om elke vorm van protectionisme te bestrijden. Binnen een geglobaliseerde wereld moeten alle invoerrechten en subsidies worden afgeschaft om honderden miljoenen mensen uit de armoede te halen. Economisch sterke landen mogen de arme niet domineren en uitbuiten. Het is dan ook moreel bedenkelijk dat men drukkingsgroepen achterna blijft hollen die er alleen op uit zijn hun privileges te beschermen ten koste van de kleine landbouwbedrijven en van de armen in de wereld".

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-11-05 om 23:28:01 - - item printen - item mailen

Over Windows Vista (16-11-05)


Er is geen haast bij om naar Microsoft Windows Vista te upgraden, en de meeste bedrijven kunnen rustig wachten tot 2008. Dat stelt de gereputeerde marktanalyst Gartner in een gesprek met CNET News. In de Windows-update Vista die in 2006 wordt verwacht zullen vooral functionaliteiten zitten die nu ook door software van derde partijen worden afgehandeld. De nieuwigheden zijn dus incrementeel en evolutionair, niet een grote sprong in een keer. Gebruikers van Windows XP kunnen dus zeker wachten tot ze een andere computer kopen en dat zeker niet voor 2008. Hoewel Gartner erkent dat Vista en Internet Explorer 7 minder zwakke punten zullen hebben, is Gartner toch hard voor Microsoft. IE7 zal vooral meer veiligheid geven om gebruikers te overtuigen niet nog meer naar Firefox over te stappen. Ook de firewall in Vista zal zeker beter zijn, maar gebruikers zouden nu al een betere firewall op hun computer, zeker op hun laptop moeten hebben, aldus Gartner. Hetzelfde geldt voor de zoekmogelijkheden. Vista zal zeker beter zijn dan XP, maar goede third-party zoeksoftware is nu al beschikbaar, aldus Gartner.

(Bron : 6 minutes IT & Telecom)

(De eigenaar van dit weblog is nog steeds een zeer tevreden Windows-2000 gebruiker) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-11-05 om 22:42:07 - - item printen - item mailen

Halina Reyn over haar romandebuut (16-11-05)


"Jongeren worden steeds sneller volwassen, zijn veel onafhankelijker en bereiken steeds sneller wat ze willen. Of juist niet. Maar als al die egodromen vervuld zijn, heb je ook veel sneller het gevoel van: Is dit het maar? "

(DMBoeken, 16 november 2005) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-11-05 om 22:08:20 - - item printen - item mailen

Marc Reynebeau, Overstekend wild, De Standaard 8 november 2005 (08-11-05)


"Zondagavond waren in het tv-journaal nog twee keurig bepoederde heren te bezichtigen, de Franse president Chirac en zijn premier de Villepin. Ook zij communiceerden dat zij het beste voor hadden met iedereen. Ondertussen werd in de banlieus de benzine klaargezet voor een nieuw nachtje brandstichterij. Al mťťr dan vierduizend auto's gingen in de fik.
Het is een week productie bij Volkswagen Vorst" ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-11-05 om 20:57:38 - - item printen - item mailen

MariŽn tegen Belgische Staat : Europees Hof veroordeelt Belgische Staat andermaal wegens de traagheid van haar rechtspraak. (06-11-05)


Op 3 november is de Belgische Staat andermaal veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens wegens de traagheid van haar rechtspraak - de voorliggende zaak ging om een onteigeningsprocedure.

In de zaak MariŽn tegen BelgiŽ werd aan de eiser Mr. Albert MariŽn een schadevergoeding van 8.700 EUR toegekend wegens inbreuk op artikel 6 paragraaf 1 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Dit artikel zegt:

Bij het vaststellen van zijn burgerlijke rechten en verplichtingen of bij het bepalen van de gegrondheid van een tegen hem ingestelde vervolging heeft een ieder recht op een eerlijke en openbare behandeling van zijn zaak, binnen een redelijke termijn, door een onafhankelijk en onpartijdig gerecht dat bij de wet is ingesteld. (...)

Welke onteigende brengt zijn zaak voor het Arbitragehof dat met zijn vernieuwde bevoegdheden kan oordelen dat een onteigeningsprocedure die dertien jaar aansleept een aanfluiting is van artikel 16 van de Belgische Grondwet ?

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 06-11-05 om 11:32:03 - - item printen - item mailen

Theems onthult stijgend cocaÔnegebruik Londenaars (06-11-05)


Het water van de Theems is onderzocht op sporen van cocaÔne die via de urine van druggebruikers in de rivier terecht komt. Daaruit zou blijken dat het reŽle cocaÔneverbruik 15 keer hoger ligt dan de officŽle statistieken.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 06-11-05 om 10:00:00 - - item printen - item mailen

Wim Aerts over het probleem van Europa (04-11-05)


"Het probleem van Europa is noch een tekort aan staat, noch de vergrijzing, noch de globalisering. Werkelijke problemen worden veroorzaakt door de nefaste attitude om voor elk probleem direct naar de overheid te kijken. Deze houding verstikt onze maatschappij, en het is de taak van liberalen dit scherp aan de kaak te stellen."

(Wim Aerts is voorzitter van het LVSV Gent)


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-11-05 om 10:23:05 - - item printen - item mailen

Nog een paar bedenkingen over die partij die zichzelf islamofoob noemt (03-11-05)


Op lvb.net is een bijdrage verschenen niet over de uitspraken van Filip Dewinter maar wel over het debat dat daar gisteren blijkbaar over gevoerd is op tv1. Pardon, Eťn.
(Ook een weblog moet zijn bezoekers elke dag verdienen)

En aangezien ik de onnoemelijke pretentie heb om mij boven de platitudes te begeven die elk debat in dit land domineren, hierbij een weergave van mijn bijdrage-reactie op het forum lvb.net:

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-11-05 om 23:03:11 - - item printen - item mailen

Vlaams Belang is een islamofobe partij (03-11-05)


Het is Filip Dewinter menens met zijn charme-offensief naar de Joodse gemeenschap. Op zijn eigen website geeft hij fragmenten weer uit een nog te verschijnen interview met Jewish Week, Jewish and Israel news from New York.

Hij noemt zijn eigen partij een islamofobe partij.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-11-05 om 01:03:49 - - item printen - item mailen

Kortrijks SP.a-gemeenteraadslid Marc Lemaitre start 2 weblogs over Kortrijk (03-11-05)


Vandaag is er op deze weblog een reactie achtergelaten van iemand die sinds kort 2 weblogs (mag ik wel zeggen) is gestart over Kortrijk. Het eerste op 23 oktober, het tweede -een fotoblog!- op 30 oktober.

Marc Lemaitre is fractieleider voor SP.a in de Kortrijkse gemeenteraad.

Even herinneren: in 2000 hield de toenmalige CVP in Kortrijk nipt een absolute meerderheid (wat ze sinds mensenheugnis -tegen heug en meug- hebben) maar nam toch de SP.a mee op in een coalitie. De enige schepen Philippe Decoene heeft als bevoegdheid milieu.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-11-05 om 00:21:33 - - item printen - item mailen

You ain't seen nothing yet (01-11-05)


In Brussel wordt betoogd tegen de plannen van de regering om in een aantal gevallen brugpensioen maar vanaf zestig meer toe te staan.

In Duitsland ligt een voorstel op tafel om de wettelijke pensioenleeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar.

Ik denk dat er niet veel andere keuzes zijn gezien onze "vergrijzende" bevolking en de volledige scheeftrekking in ons land tussen werkenden en niet-werkenden.

Ik denk ook niet dat ik een pensioen zal zien voor mijn zeventig jaar. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-11-05 om 20:03:19 - - item printen - item mailen