Skip to main content.

Veel volk, veel voetzoekers en veel lawaai (28-10-05)


null

Veel volk vandaag in Brussel.

Zie ook:

Fotogalerij
Fotoblog
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-10-05 om 13:21:22 - - item printen - item mailen

Uw harde schijf naar Afrika exporteren: slecht voor het milieu en uw privacy (25-10-05)Verschillende organisaties exporteren gebruikte computers naar ontwikkelingslanden, meestal met nobele bedoelingen. Maar ook in de Derde Wereld gaan computers kapot. En zitten er gebruikte harde schijven in.

Drie bedenkingen; de eerste voor verzuurde milieujongens en -meisjes, de tweede voor goedbedoelende ontwikkelingshelpers van allerlei slag, en de derde voor ons allemaal.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-10-05 om 21:31:19 - - item printen - item mailen

Yves Leterme over "zijn" boeren (25-10-05)


"Als onze boeren even snel zouden staken als sommige andere beroepsgroepen, werd er op de Vlaamse boerderijen geen dag meer gewerkt"
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-10-05 om 13:21:48 - - item printen - item mailen

BRT weigert radiospotje rond stakingen (24-10-05)


Deze morgen was er een opgemerkt radiospotje van VOKA rond de stakingen en betoging van vrijdag.

Het werd echter slechts één keer uitgezonden, net voor het nieuws van 08.00 u deze morgen. Toen besliste de VRT dat het een politieke boodschap zou bevatten. Terwijl het vooral de ondernemers er op wees dat ze bij hun Voka-vertegenwoordiger of plaatselijke Kamer van Koophandel advies konden krijgen over hoe met stakingen om te gaan.

Omdat wij dus vinden dat er met de spot niets mis was publiceren wij hier de link waar u de spot kan vinden : http://www.voka.be/files/bestanden/Voka56-59.mp3

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-10-05 om 14:59:33 - - item printen - item mailen

Nieuwe opmaak, gebaseerd op de Sinorka Skin (23-10-05)


Na lang experimenteren en zoeken, en vandaag een ganse dag zwoegen (met dank aan mijn gezinsleden die mij gerust gelaten hebben) is het gelukt : een compleet nieuwe lay-out voor deze site.

Nog niet alles is af, de fotogalerij werkt nog niet (Het fotoblog daarentegen wel), en aan de pagina "legal links" heb ik nog veel overzet- en controlewerk (wie de oude pagina zoekt kan deze nog steeds vinden op www.francisdevriendt.net/links.htm). Maar de basis is gelegd.

Commentaar is welkom ! ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 23-10-05 om 23:11:39 - - item printen - item mailen

Nieuwe minister van begroting kan niet rekenen (20-10-05)


Luc Van Braekel, een man met een meer dan fijne neus, signaleert op zijn weblog dat Freya Vandenbossche de vierkantswortel van 25 niet kent.

Hier lezen en luisteren. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 20-10-05 om 11:28:21 - - item printen - item mailen

Walter Van Gerven over de Europese grondwet (19-10-05)
"Had de grondwet niet bestaan uit 1.000 paginas, aanhangsels inbegrepen, maar uit een honderdtal, dan was zij wellicht goedgekeurd. We hadden een tekst nodig die alleen het eerste deel, de echt constitutionele bepalingen omvatte. Voeg daarbij de 54 artikelen over de fundamentele rechten en vrijheden uit het Verdrag van Nice en enkele algemene slotbepalingen, en je had een volwaardige grondwet. Ik heb nooit begrepen waarom de opstellers van de grondwet plots een codex afleverden waarin alle voorgaande verdragen herschreven werden"

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-10-05 om 22:58:03 - - item printen - item mailen

Kortrijkwatcher: Het nieuw open Zwembad in Kortrijk komt er. Dank zij Suez. (19-10-05)


Ik loop even door een van de weinige websites die ik nog probeer op te volgen, deze van Frans Lavaert.

Geen ander mij bekend weblog of website is een zo duidelijke illustratie van de macht van internet : iedereen is nu journalist/publicist/uitgever.

En deze site is puur koren. Op een begrijpelijke manier legt hij de cijfers uit waar de meeste gemeenteraadsleden nooit aan toe komen of - zowel in oppositie als in de meerderheid - niet uit de kilos papier kunnen halen. Frans doet het. En gooit het te grabbel op internet. Wie doet er wat mee ?

Het schijnt dat zijn site door het Kortrijkse gemeentepersoneel nogal nauw wordt opgevolgd. Ik denk dat dat dus een bevestiging is van het feit dat hij zinnige dingen vertelt.

En nu en dan doet hij wel sentationele onthullingen. Zo van dat soort die in HLN opduiken, met een grote kleurenfoto erbij.

Alleen heb ik in HLN nog geen foto gezien van de ranzig dure bewakingscamera die op de Kortrijkse Sint-Maartenstoren staat-gericht op de Grote Markt. En heeft nog niemand een zinnige uitleg gegeven over wat dat ding daar nu eigenlijk staat te doen, terwijl alle wettelijke bepalingen over zulke cameras blijkbaar niet op het Texas van Vlaanderen van toepassing worden geacht.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-10-05 om 22:25:59 - - item printen - item mailen

Over de SP.a en de manier waarop ze aan haar nieuwe staatssecretaris Bruno Tuybens is gekomen (18-10-05)


Want wie vandaag op een normale manier probeert door te stoten in de politiek, opklimmend vanaf de basis dus, en toevallig niet tot een modieuze minderheidsgroep behoort, is er telkens weer aan voor de moeite. Dat is niet alleen bij SP.A zo, maar bij alle partijen. Als dit blijft duren, wordt het een waar probleem: dan wordt het onmogelijk talentvolle jongeren aan te trekken en dan dreigt echte bloedarmoede.

(Guy Tegenbos, De Standaard 18.10.2005)


Waarom zou iemand zich nog tien,twintig jaar afbeulen voor een politieke partij wanneer anderen, zonder verdiensten of verleden, het zomaar in de schoot gegooid krijgen? Met welk gevoel moeten de stille krachten vandaag (weer) blijven zitten?

(Paul Geuens, Gazet van Antwerpen, 18.10.2005)


(...) Wil men carrière maken bij de Vlaamse socialisten, (is) men best de zoon of dochter van een bekende sp.a politicus (...). Hilde (de dochter van Willy) Claes, Kurt (Herman) De Loor, Michèle (Patrick) Hostekint, Peter (Louis) Vanvelthoven, Bruno (Louis) Tobback, Maya (Leona) Detiège, Freya (Luc) Van den Bossche, het lijstje is te lang om gezond te zijn. Bij de adel erft men titels, bij de socialisten erft men politieke mandaten.

(Het Belang van Limburg, 18.10.2005)


Die constante zoektocht naar jonger en nieuwer is lovenswaardig, maar houdt ook gevaren in. (…) Wie altijd iets nieuws zoekt, geeft het bestaande misschien te weinig tijd om te groeien. Altijd nieuwe, onervaren gezichten naar voren schuiven, zorgt er ook voor dat alle macht in handen blijft van die paar overlevers die wèl blijven. En nieuwe mensen zijn geen enkele garantie dat er ook nieuwe ideeën rijpen.

(De Morgen, 17.10.2005)

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-10-05 om 22:49:33 - - item printen - item mailen

Renteloze lening aan de Staat (18-10-05)


" (...) Maar met die wijzigingen werd geen rekening gehouden en dus staan de gezinnen sinds 2004 de staat jaarlijks een renteloze lening toe. Ook volgend jaar, zo blijkt nu, komt daar geen verandering in."

(Luc Coppens, De Standaard, 18/10/2005)
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-10-05 om 22:44:58 - - item printen - item mailen

Stemmen over internet (14-10-05)


Vandaag is er een klein relletje tussen enerzijds Peter Vanvelthoven, "Staatssecretaris voor Informatisering van de Staat, toegevoegd aan de Minister van Begroting en Overheidsbedrijven" en anderzijds Marino Keulen, "Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering".

Waarover gaat het ?

Stemmen over internet.

Waaaw !

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-10-05 om 13:35:09 - - item printen - item mailen

Yahoo plaatst weblogs bij nieuwssectie (13-10-05)


Als u bij Yahoo op de categorie nieuws zoekt, krijgt u niet alleen een lijst met zoekresultaten uit de pers maar rechts van het scherm staat ook een tweede kader met de resultaten van uw zoekactie in een aantal weblogs: zie hier.

Het lijkt er op dat blogs steeds meer ernstig worden genomen als nieuwsbron, ook al moeten het in dit geval blogs zijn die behoren tot de "All American patriots".

Een klein beetje censuur in een land dat zich als de bakermat van de democratie beschouwt ? ik verkies tot nader order een zoekactie in Google.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 13-10-05 om 16:38:35 - - item printen - item mailen

Citaat van de dag (12-10-05)


"Suez gaat lopen met de miljarden die de Belgische consument de voorbije jaren teveel heeft betaald voor zijn electriciteit"

(Ivo Mechels, woordvoerder Test-Aankoop) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-10-05 om 09:57:26 - - item printen - item mailen