Skip to main content.

Een goede Waal is een Vlaming die dat niet weet. (22-11-04)


Een gunstige wind bracht mij vandaag het laatste exemplaar van "PAN", "Le bulletin libre-penseur de FranÁois de Brigode"

Ik had er al vaag eens van gehoord, maar blijkbaar bestaat dit weekblad al 58 jaar.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-11-04 om 22:21:47 - - item printen - item mailen

Een verdomd volledige krant (22-11-04)


Karel met zijn Afrikaanse vriend
De Morgen verslaat vandaag de nieuwste rel tussen De Gucht en Kabila onder de titel "Kabila blaft naar De Gucht maar durft niet te bijten" (tussen haakjes, niet zo dom van Kabila. Ik denk ook dat Karel harder kan terugbijten).

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-11-04 om 21:30:01 - - item printen - item mailen

J. Gheysels, voormalig politiek secretaris van de Vlaamse groenen (22-11-04)


Waarom toch die krampachtigheid? Is het angst? Of onzekerheid? Wie als democraat naar de inhoud van het vonnis kijkt, kan toch moeilijk ontevreden zijn. De uitspraak en de motivatie van de rechtbank zijn immers duidelijk: zonder vrije meningsuiting krijgt een democratie te weinig zuurstof, maar door "het kennelijk en herhaaldelijk verkondigen van discriminatie" breng je de democratie in ademnood.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 22-11-04 om 21:13:49 - - item printen - item mailen

Enkele bijwerkingen van staatschuld (21-11-04)


Regelmatig gaan stemmen op om de budgettaire strengheid te laten varen en de overheidsschuld niet of niet zo snel af te bouwen.
De geest van Guy Mathot is nooit ver weg; deze Waalse bon-vivant stelde dat de staatsschuld vanzelf was ontstaan en dus ook vanzelf zou verdwijnen.

De Belgische staatschuld zou daarenboven geen echte staatschuld zijn aangezien ze bijna uitsluitend bij de Belgen zelf is "geplaatst".

Geld dat daarenboven aan de afbouw van de staatschuld wordt uitgegeven kan niet aan een ander meer populair doel worden uitgegeven.

Waarom moet die schuld dan weg ?
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-11-04 om 19:52:07 - - item printen - item mailen

Mozilla Firefox (19-11-04)


Deze bladzijde ziet er echt waar beter uit met Mozilla Firefox .... ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 19-11-04 om 16:32:28 - - item printen - item mailen

Onteigening in BelgiŽ - Schandelijke wetgeving (3) (17-11-04)


Naar aanleiding van mijn vorige posting ontving ik een email waarvan ik hieronder een verkorte weergave zet:

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-11-04 om 00:16:51 - - item printen - item mailen

Onteigening in BelgiŽ - Schandelijke wetgeving (2) (16-11-04)


Zoals beloofd geef ik een paar voorbeelden van mensen die volkomen wettelijk zijn bestolen door een manke en verouderde wetgeving: Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-11-04 om 22:39:14 - - item printen - item mailen

Onteigening in BelgiŽ - Schandelijke wetgeving (1) (16-11-04)


Het Belgisch onteigeningsrecht is met stukjes en beetjes tot stand gekomen. In 1835 (wet die in principe nog steeds van kracht is), met zogenaamde "uitzonderingswetgeving" in 1890, 1947, 1962. De uitzonderingswetgeving is echter de algemene regel geworden, met alle gevolgen van dien.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-11-04 om 12:03:18 - - item printen - item mailen

Ook het nieuw Vlaams Behang kleurt bruin (15-11-04)


Oude wijn in nieuwe zakken, zei ik al.

Het "nieuw" Vlaams Behang kleurt uitermate bruin. Het is nu al toegelaten "door ťťn miljoen kiezers" om magistraten persoonlijk aan te vallen, te bedreigen en de vloer te vegen met de onafhankelijke rechterlijke macht.

Een rechterlijke macht die niets anders gedaan heeft dan een correcte toepassing te maken van een wet door politici gestemd.

Laat ons uit naam van ťťn miljoen kiezers een beetje de poten onder de democratie wegzagen.
Ah ja want ťťn miljoen kiezers zijn per definitie juist en mogen dus alles.

Goed bezig die jongens. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-11-04 om 16:09:55 - - item printen - item mailen

De voordelen van een geloofwaardige overheid (14-11-04)


De Nobelprijs economie 2004 is uitgereikt aan twee in de VS werkzame economen, de Amerikaan Edward Prescott van de Universiteit van Arizona en de Noor Finn E. Kydland van de Carnegie-Mellon University in Pittsburgh.

De twee krijgen de prijs voor hun "bijdrage aan de dynamische macro-economie: de consistentie in de tijd van economisch beleid en de krachten achter de voortgang van de conjunctuur".

Prescott en Kydland brachten het debat op gang over de rol regels versus vrijheid van handelen in het economisch beleid. Het debat spitste zich vooral toe op het het monetair beleid. De belangrijkste stelling is dat de conjunctuur niet zozeer afhankelijk is van bewegingen in het rentebeleid van centrale banken of economisch beleid, maar veel meer van technologische veranderingen. Dit denkbeeld wordt niet door iedereen in de economische wetenschap gedeeld.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-11-04 om 23:28:25 - - item printen - item mailen

Frank Vanhecke bij de stichting van de partij "Vlaams Belang" (14-11-04)


"Wij veranderen van naam, maar niet van streken, wij veranderen van naam, maar niet van programma."

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-11-04 om 21:04:26 - - item printen - item mailen

Een Amerikaan over de Groote Oorlog (12-11-04)


Bellegem, 12.11.2004

Vůůr augustus 1914 was BelgiŽ de op vijf na grootste industriŽle macht ter wereld en een van de oudste democratieŽn, maar de Duitsers plunderden het land leeg en installeerden er een totalitair regime.

Bezet BelgiŽ was een voorbode van nazi-Europa, iets dat de Britse en de Amerikaanse regeringen niet konden of wilden zien. De onwetendheid of het gebrek aan belangstelling voor de Belgische bezetting bleek duidelijk in 1919 bij de Parijse vredesonderhandelingen.
In de jaren daarna groeide het geloof dat de beproevingen van BelgiŽ zich tot 1914 beperkten (of zelfs nooit hadden plaatsgevonden) en dat het Duitse leger zich niet slechter had gedragen dan een andere bezettingsmacht.

Critici lieten geen spaan heel van de gruwelverhalen en beweerden dat men de Duitse bedreiging ernstig had overdreven. Het martelaarschap van BelgiŽ was in de ogen van velen een schandelijke leugen.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-11-04 om 16:40:51 - - item printen - item mailen

Katrien Leinders op liberales.be (12-11-04)


De strijd tegen de onderdrukking van de moslimvrouw zal in de eerste plaats moeten gevoerd worden door de moslimvrouwen zelf. Dat betekent echter niet dat de andere vrouwen moeten stilzitten, zoals heel wat westerse feministes dat vandaag vanuit hun cultuurrelativisme doen. Zwijgen als je weet dat je zusters verplicht worden zich te sluieren, het huis niet uitmogen, gedwongen worden om te huwen, geen relaties te mogen aangaan, vernederd en mishandeld worden, is geen optie. Zwijgen is in dat geval een vorm van schuldige medeplichtigheid. Juist daarom moeten alle vrouwen gevolg geven aan de oproep van Ayaan Hirsi Ali voor een "Derde feministische golf".


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 12-11-04 om 12:57:11 - - item printen - item mailen

Een groot opkomend politiek talent (11-11-04)


In de rubriek : "never say never":

'Ik ga niet in de politiek: een democratie heeft intelligente mensen nodig.' (Helmut Lotti in Humo deze week)

Siegfried, zou je Helmut niet eens lanceren ? ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-11-04 om 00:16:00 - - item printen - item mailen

Het Blok is salonfšhig (10-11-04)


Mooi woord, salonfšhig. Dus we gaan met Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke in een zetel zitten met een koffietje en een gezellig babbeltje houden onder volwassenen. Tussen ideale schoonzonen dus. De ene met Karpaatse wenkbrauwen, de andere met een zonnebank-Noordafrikaanse tint, en de derde jammer genoeg iets te oud om de rol van ideale schoonzoon op zich te nemen.

Lach ik nu met die mensen ? Ja natuurlijk, aangezien zij in al hun uitlatingen laten weten dat immigranten pas aanvaardbaar zijn als ze er helemaal Vlaams uitzien. (Maar blijkens hun programma dat dan weer zoveel mogelijk willen tegengaan). Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-11-04 om 00:41:20 - - item printen - item mailen

School staat terecht voor twijfel aan evolutieleer (10-11-04)


Schoolbestuurders uit de Amerikaanse stad Cobb County moeten zich voor de rechter verantwoorden omdat ze waarschuwende stickers plakken in schoolboeken waarin de evolutieleer wordt uitgelegd. 'De evolutie is een theorie, geen feit', krijgen de leerlingen te lezen. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-11-04 om 00:12:12 - - item printen - item mailen

Luc Vandenbossche nieuwe topman NMBS (09-11-04)


Verstopt in een berichtje over de overname van BIAC door de Australische groep Macquarie vond ik nog een interessant dingetje.

Luc Vandenbossche (jawel, vader van, het kan verkeren) wordt getipt als opvolger voor Karel Vinck aan het hoofd van de NMBS.

Geen slechte zaak, dacht Bredero. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 09-11-04 om 00:03:00 - - item printen - item mailen

Another four years - through European eyes (04-11-04)


Apparently European media have misunderstood something essential about America. For weeks they all projected their hope that George W. Bush was going to lose the elections from Kerry, into a kind of predictions.

On the contrary, he did win.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-11-04 om 23:54:02 - - item printen - item mailen

Nedjma, schrijfster van het boek "Wilde Vijg" (04-11-04)


"Ik geloof niet in de slachtofferrol van de vrouw, evenmin als ik in de spontane, algemene vrouwensolidariteit geloof. Zij beginnen doorgaans met de roddels als een dorpsmeisje haar eigen seksualiteit wil ontdekken of weigert te trouwen met de man die men voor haar heeft uitgezocht. Hun repressie gaat die van de mannen vooraf. Ik sla met plezier op de mannen, maar de vrouwen hebben eigenlijk evenveel schuld."


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-11-04 om 00:17:31 - - item printen - item mailen

In Ohio doen ook Adam en Eva mee aan de verkiezingen. (01-11-04)


En er zijn er nog die in een virtuele realiteit leven.

De Staatsraad voor Onderwijs van de staat Ohio heefte eerder dit jaar van Darwins evolutietheorie een theorie naast de andere gemaakt. Men speelde daarvoor op de dubbelzinnigheid van het woord "theorie". Als je in de wetenschap iets een theorie noemt, wil dat zeggen dat je heel veel bewijsmateriaal hebt. De Raad bedoelde met "theorie" echter "hypothese". Darwins leer is bijgevolg een hypothese. Daar kwam het in de raad eigenlijk op neer.


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-11-04 om 19:04:01 - - item printen - item mailen

Virtuele realiteit (01-11-04)


Iedere kiezer projecteert in min of meerdere mate zijn ideeŽn op zijn favoriete kandidaat. Dat geldt niet alleen voor de Vlaming die op het Blok stemt.
Bij sommigen gaat het echter zo ver dat men zich kan afvragen of ze wel in deze realiteit leven.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-11-04 om 12:27:45 - - item printen - item mailen