Skip to main content.

En van over de taalgrens (31-05-04)


"Van Cau", de Waalse Minister-President, heeft een boek geschreven. "Choisier la Wallonie".

"Metro" -één van de laatste publicaties die naar mijn weten een Vlaamse en een Franstalige editie heeft- bericht erover in zijn Vlaamse editie van 27 mei.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-05-04 om 08:58:00 - - item printen - item mailen

't is rustig in de Belgische politiek (30-05-04)


Echt niks te doen deze dagen. Zouden de verkiezingen er voor iets tussen zitten ?

Sommige partijen zijn postjes aan het verdelen, andere partijen houden zich zo kalm mogelijk, nog anderen houden campagne terwijl de polls hen klamme handen bezorgen ook al geloven zij er niet in, en een bruine partij houdt zich klaar om weer wat extra mandatarissen af te vaardigen.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 30-05-04 om 08:34:34 - - item printen - item mailen

En nu we toch aan het citeren zijn (28-05-04)


"Yves Leterme is tegen lastenverhogingen, maar ondertussen wordt het lijstje van CD&'ers die voor nieuwe lasten pleiten steeds langer. Greta D'Hondt is voor een vermogensbelasting, Etienne Schouppe wil de roerende voorheffing verhogen, Carl Decaluwé wil de bedrijfswagens zwaarder belasten. En dan is er nog mijn goede vriend Ivo Belet, die geen probleem heeft met een belastingtarief van 60 procent; tot nu tot sprak hij enkel over mijn wagen, nu begint hij zich blijkbaar ook voor politiek te interesseren."

(Heerlijk noem ik dat)

(Karel De Gucht in De Morgen van vandaag)

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-05-04 om 23:16:18 - - item printen - item mailen

Wie kent er Dwarskijker (niet) ? (28-05-04)


Elke lezer van Humo kent het met bucolische zinnen neergepend weekoverzicht van Dwarskijker. Na de lectuur van deze 2 paginas weet men gewoonlijk meer dan na een ganse week tv kijken.

Enfin, hij kan het beter zeggen dan De Gucht en dat betekent zo wel iets dacht ik. En dus enkele citaatjes over "Doe de stemtest" onder de titel "De zwevende kiezer"

"Doe de stemtest" zag er anders mooi uit: de ruimte waarin dit programma zich afspeelde nodigde uit tot vliegen en luchtacrobatiek, zodat de camera wel eens als een trapezewerker boven de hoofden van de studiogasten scheerde, en aldus treffend de zwevende kiezer verbeeldde."

"Op de vragen en dilemma's van "Doe de stemtest" viel altijd wel iets aan te merken, zodat je alleen maar kon besluiten dat de politiek vast iets ingewikkelder is dan de VRT ons uit niets dan hulpvaardigheid voorhoudt."

En tot slot:

"Mocht die politieke ernst enigszins concreet zijn, en mocht hij de politici altegader na aan het hart liggen, dan hadden alle partijen gezamenlijk kunnen beslissen om zich niet met een format als "Doe de stemtest" in te laten. Nu roepen ze liever achteraf dat de televisie veel te veel macht heeft, omdat zij er ouder gewoonte van uitgaan dat zoveel macht eigenlijk hun exclusieve speeltje is. Polletiek zoals gewoonlijk."

En dat kan ik dus niet beter zeggen.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 28-05-04 om 22:49:05 - - item printen - item mailen

Over Guy Verhofstadt (De Morgen 14/05/2004) (18-05-04)


"Ook in de burgerdemocratie heeft er maar één het laatste woord"

"Eigenlijk is hij de Peter Pan van de VLD" vat een intimus van de premier het samen. Hij is een groot kind, bijna constant met zichzelf bezig, maar wel de enige die kan vliegen" ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 18-05-04 om 23:16:54 - - item printen - item mailen

Hard Times (15-05-04)


't zijn zware tijden voor mijn werkgever de VLD.

En dus ook voor diens werknemers. Er wordt wat afgedraaid daar in de Melsensstraat. Toffe mensen die blijven geloven in wat ze doen.

De "hype" is ons lang gunstig gezind geweest op een manier die niet altijd even rationeel was. Maar nu beleven we het tegengestelde. Alles is de schuld van de VLD, tot zelfs het feit dat in Gent enkele integere rechters eindelijk het werk doen dat hun collega's in Brussel vertikten te doen: de wet toepassen.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-05-04 om 01:42:48 - - item printen - item mailen

Open brief aan de politie en het Stadsbestuur van de Stad Kortrijk (11-05-04)


Ik ben al jaren pendelaar met de trein. Ik werk op dit ogenblik in hartje Brussel, hetgeen mij noodzaakt om dagelijks met de trein te pendelen. Ik heb geen moeite met bij te betalen voor eerste klas, aangezien voor dienstverlening moet betaald worden. Zo is dat.
Parkeerabonnement + boete Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 11-05-04 om 01:04:08 - - item printen - item mailen

Scheldwoorden leiden surfers naar Flahaut en Michel (10-05-04)


Het lijkt er op dat een computerspecialist een lolletje heeft uitgehaald met enkele van onze federale ministers.
Wie op de Belgische internetsite van de zoekrobot Google het Franse scheldwoord "Connard" (klootzak) intikt, komt op een reeks websites over defensieminister André Flahaut (PS) terecht. En wie een zoektocht begint naar "moron" (idioot) heeft veel kans om op sites over Minister van Buitenlandse zaken Louis Michel te stuiten.
De schuldige die de zoekresultaten van Google gemanipuleerd heeft, zou een radicale flamingant zijn die zelf een internetsite uitbaat onder de naam Dog of Flanders.

Minister Flahaut liet gisteren alvast weten niet zwaar aan zijn scheldnaam te tillen. "Er zijn belangrijker dingen om mee bezig te zijn", reageerde hij.

Het Laatste Nieuws, Vrijdag 7 mei 2004.
Dog of Flanders
LVB Weblog ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-05-04 om 13:04:26 - - item printen - item mailen

Robert Fisk in De Morgen van vandaag (03-05-04)


We zijn allemaal het slachtoffer van onze eigen, opgeklopte moraliteit.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-05-04 om 18:00:44 - - item printen - item mailen

Een nieuwe fotopagina (01-05-04)


De fotopagina is vernieuwd. Nog niet helemaal zoals ik het wil maar al wat makkelijker aan te maken.

De nieuwste foto's staan nu op het einde in plaats van bovenaan, en iedere foto is aanklikbaar.

Feel free to visit ! ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 01-05-04 om 23:51:31 - - item printen - item mailen