Skip to main content.

Hoor wat vliegt daar (31-07-03)


Voor geÔnteresseerden in het (Finse) Wereldkampioenschap GSM-werpen : Trends

Suc6 !

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-07-03 om 23:28:32 - - item printen - item mailen

Vaticaanstad, A.D. 2003 (31-07-03)


Het is geen geheim dat ik geen voorstander ben van het feit dat aan de wettelijke erkenning van relaties tussen personen van hetzelfde geslacht de naam "huwelijk" is gegeven (zie mijn weblog van 7 juni), omdat een "huwelijk" tussen personen van hetzelfde geslacht noch aan de antropologische betekenis noch aan de sociologische functie van een huwelijk beantwoordt.
Ik heb deze wet en de verschillende voorstellen die eraan ten grondslag liggen dan ook verschillende keren een zwaar geval van legistieke luiheid genoemd.
Het is namelijk veel simpeler om personen van hetzelfde geslacht tot het huwelijk toe te laten dan stuk voor stuk alle discriminaties van homofiele relaties uit de wetgeving te halen.
Maar het Vaticaan bakt het wel erg bruin.
Sommige mensen vragen zich af waarom de kerken leeglopen. Anderen vragen zich af wat ze daar nog zouden kunnen vinden in het jaar 2003....
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-07-03 om 22:32:18 - - item printen - item mailen

"Vivant klaagt wantoestanden inzake kruispuntbank aan" (31-07-03)


Op www.politics.be vindt u een mededeling van Vivant waarbij deze partij de toestand van de Kruispuntenbank voor de Ondernemingen aanklaagt.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 31-07-03 om 21:41:30 - - item printen - item mailen

En nog eens over de post... (29-07-03)


"Nu het eindelijk zover is, breekt de hel los. Traditiegetrouw begint het zuiden van het land met de boel plat te leggen. De Waalse postmannen en -vrouwen hebben ook het meest te verliezen. Het politiek en syndicaal cliŽntelisme heeft er daar de voorbije 30 jaar voor gezorgd dat de verhouding tussen werkvolume en werknemers volledig is scheefgetrokken. Dat vakbonden de werkgelegenheid verdedigen is normaal. Maar ze mogen dat niet doen met oogkleppen op. Vandaag staken of blijven ijveren voor het status-quo levert op termijn niemand iets op: de vakbonden niet, de werknemers evenmin en zeker de overheid en enige aandeelhouder niet.
Bij de NMBS heeft Karel Vinck zowel regering als werknemers op hun plichten gewezen, het is de hoogste tijd dat Johnny Thys dat ook bij De Post doet. In BelgiŽ zullen altijd treinen blijven rijden, alleen zal het misschien de NMBS niet meer zijn die ze bestuurt, waarschuwde Vinck. In BelgiŽ zullen ook altijd brieven besteld worden, alleen zullen het misschien niet meer de postmannen van de De Post zijn die ze in de bus stoppen."

Tijd

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 29-07-03 om 22:04:22 - - item printen - item mailen

CBF versterkt rol websites in financiŽle communicatie (29-07-03)


Antwerpen (tijd-nieuwslijn) - De Commissie voor het Bank- en Financiewezen, die sinds 1 juni de volledige controle uitoefent over de Belgische financiŽle markten, versterkt de rol van de website van bedrijven in hun financiŽle communicatie. De website moet hiervoor wel aan voorwaarden voldoen. Dat blijkt uit een omzendbrief van de CBF.

Bron en vervolg van artikel : Tijd
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 29-07-03 om 22:00:08 - - item printen - item mailen

Taalgrens is ook een werkloosheidsgrens (27-07-03)


Luc Van Braekel heeft op zijn weblog een bijzonder pertinent artikeltje gepubliceerd over dit thema. Lezen !

Weblog Luc Van Braekel ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-07-03 om 11:19:09 - - item printen - item mailen

Tien tips om zelf uw ministeriŽle kabinet samen te stellen (27-07-03)


1. Haal diep adem en blijf rustig. Pas tegen begin september moet het kabinet er staan

2. Zoek uit hoeveel medewerkers u in dienst mag nemen

3. Als eerste medewerker trekt u een organisatorisch supertalent aan

4. Bent u een socialistisch minister? Vraag raad aan de partij

5. Bent u liberaal minister? Let op voor wie de partij u stuurt. Al geldt dat ook voor socialisten

5. Geef bijzondere aandacht aan de secretaresse, de woordvoerder en vooral de chauffeur

6. Snuffel eens rond op kabinetten van de vorige regering

7. Vertel geÔnteresseerden dat de baan weleens van heel korte duur kan zijn

8. Vertel het hen nog eens

9. Vraag niet naar een partijkaart, maar dwing loyauteit af. Medewerkers met een dubbele agenda kunt u missen als kiespijn

10. Lieg over de lange werkdagen

(De Standaard, 26.07.2003)
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 27-07-03 om 00:04:39 - - item printen - item mailen

Afschaffing gerechtelijk verlof heeft perverse neveneffecten (26-07-03)


BRUSSEL -- De paarse regering wil het gerechtelijk verlof in juli en augustus afschaffen, om naar het voorbeeld van andere overheidsdiensten aan de burgers een continue dienstverlening te bieden. Maar zo'n maatregel zou de dienstverlening precies in het gedrang brengen, zeggen de Vlaamse rechters in hun brief aan de premier en de partijvoorzitters.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 26-07-03 om 17:40:18 - - item printen - item mailen

Sandra Mackey, schrijfster, over de dood van de zonen van Saddam Hoessein (26-07-03)


"Het doden van Saddams zoons is een tactische overwinning voor de Amerikaanse bezetting van Irak, maar het is geen strategische victorie. Door deze weerzinwekkende symbolen van het oude regime niet levend te vangen en tentoon te stellen, ontzeggen de VS zichzelf de kans om het absolute bewijs te leveren van hun ontluistering aan een maatschappij die autoriteit verwerpt en gedijt op SamenzweringstheorieŽn. Het heeft ook de Irakezen de mogelijkheid ontnomen om hun bitterheid te purgeren en een diepgewortelde behoefte aan wraak te bevredigen, omdat ze hun beulen nooit zullen kunnen confronteren in de rechtzaal."
(International Herald Tribune) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 26-07-03 om 17:27:33 - - item printen - item mailen

Kruispuntbank functioneert nog steeds niet (26-07-03)


BRUSSEL - ≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠≠Het zal nog maanden duren voordat de Kruispuntbank voor Ondernemingen naar behoren zal functioneren. Dat zegt minister van Economie Fientje Moereman (VLD) op VRT-radio. Er zouden technische computerproblemen zijn.

De regering heeft een verantwoordelijke aangesteld die de kruispuntbank op punt moet stellen.

De kruispuntbank geeft informatie aan de elektronische ondernemingsloketten. Daar zou elke ondernemer op een vlotte manier de administratie moeten kunnen regelen met de overheid.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 26-07-03 om 12:16:31 - - item printen - item mailen

Wat als de ark van NoŽ in BelgiŽ moest gebouwd worden..... (26-07-03)


De Heer kwam naar NoŽ in BelgiŽ in het jaar 2003.

De aarde was verdorven en overbevolkt. De Heer gaf aan NoŽ de opdracht de Ark te herbouwen en twee exemplaren van elk levend wezen samen met enkele goede mensen te redden.

" Hier is het plan", zei God. "Haast je, want over zes maanden zal het 40 dagen en 40 nachten beginnen te regenen.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 26-07-03 om 10:33:18 - - item printen - item mailen

Ryanair veroordeeld voor bedrieglijke reclame (25-07-03)


(afp) - Een Duitse rechtbank heeft geoordeeld dat de Ierse budgetmaatschappij Ryanair zich schuldig heeft gemaakt aan bedrieglijke reclame. Ryanair mag geen gebruik meer maken van de naam DŁsseldorf voor zijn drie dagelijkse verbindingen tussen Londen en Niederrhein. Volgens de rechtbank is de vermelding van DŁsseldorf bedrieglijke reclame omdat de maatschappij haar klanten laat geloven dat ze dicht bij die stad landen. Niederrhein ligt op 70 kilometer van DŁsseldorf.


^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-07-03 om 00:23:14 - - item printen - item mailen

CBF waarschuwt voor 'Nigeriaanse netwerken' (25-07-03)


(tijd) - De Commissie voor het Bank-en Financiewezen (CBF) waarschuwt voor oplichtingspraktijken via zogenaamde Nigeriaanse netwerken (zie http://spaarder.cbf.be). Aan gecontacteerde personen wordt gevraagd een aanzienlijke som (vaak in de orde van 20 miljoen dollar) naar hun rekening over te maken omdat dat geld uit een bepaald land moet worden weggesluisd. In ruil voor hun 'hulp' wordt de rekeninghouders een aanzienlijk commissieloon beloofd (vaak 25 procent van de betrokken som).
De voorstellen zijn vaak afkomstig van personen die zich voordoen als advocaat, notaris of revisor van een buitenlandse onderneming. De oproepen zijn niet alleen afkomstig uit Nigeria, maar ook uit Sierra Leone en Zuid-Afrika. De CBF raadt ten stelligste af op de verzoeken in te gaan.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-07-03 om 00:21:56 - - item printen - item mailen

Fiscale amnestie levert ItaliŽ 13,5 miljard op (25-07-03)


ROME (reuters) - De fiscale amnestiemaatregel stijft de Italiaanse schatkist dit jaar met 13,5 miljard euro. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgend jaar levert de maatregel de Italiaanse staat nog eens zeker 3 miljard euro op, voegt de instelling eraan toe. Volgens de maatregel kunnen Italianen aangifte doen van hun vermogen op buitenlandse bankrekeningen. Door een percentage van 4 procent te betalen op dat vermogen worden ze vrijgesteld van vervolging. Zeker 50 miljard euro is daardoor vorig jaar teruggekeerd naar ItaliŽ.

(De Tijd) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-07-03 om 00:20:43 - - item printen - item mailen

Komkommertijd (2) : Medicijnen vervuilen het water (25-07-03)


BRUSSEL -- Tonnen geneesmiddelen komen na inname via de riool in de natuur terecht. Er wordt druk gezocht naar manieren om de medicijnen uit het oppervlaktewater en het grondwater te houden. Ook in drinkwater zijn al sporen van geneesmiddelen teruggevonden.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 25-07-03 om 00:03:46 - - item printen - item mailen

Komkommertijd (1) of de debilisering slaat weer toe. (24-07-03)


De minister van Volksgezondheid heeft een eerste beleidsdaad gesteld. Ze heeft beslist alle spuitbussen met olijfoliespray uit de rekken te halen. Dat berichtte het radio1 journaal gisterenmorgen.
De versbakken en piepjonge Minister van Volksgezondheid liet de brandweer proeven uitvoeren met de olijfoliespray van Belolive en Reddy. Vaststelling : als je ermee op een vuur spuit dan produceer je steekvlammen van wel een halve meter.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 24-07-03 om 09:28:58 - - item printen - item mailen

"Belgacom is 10 miljard waard" (21-07-03)


De plannen voor een beursgang van Belgacom lijken in een finale fase beland. Nog voor het einde van de maand zouden knopen doorgehakt worden, schrijft de Financial Times op 15 juli 2003.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-07-03 om 00:10:59 - - item printen - item mailen

business.telenet.be - De pijnpunten van het softwarecontract (21-07-03)


De software die u bij de gespecialiseerde firma bestelde, doet niet echt wat u ervan verwacht. Het project ligt achter op het tijdsschema of u moet voor elke nieuwe versie fors in de geldbuidel tasten. En alles druist in tegen eerdere afspraken. Een goed doordacht contract kan uw leven heel wat vergemakkelijken. En het zal u op zijn minst helpen in uw uiteindelijke betoog voor een of andere rechtbank, vermits de rechter bij het opstellen van zo''n contract de ultieme toetssteen is. Ook al is procederen duur, tijdrovend en dus eerder zeldzaam.
Een IT-verantwoordelijke of projectleider is vaker betrokken bij het opstellen van contracten dan hem lief is. Ook bij softwareprojecten is dit het geval, want een waterdicht contract kan hem later veel ellende en geld besparen. Ellende die zich overigens situeert rond een aantal vaak voorkomende pijnpunten. We zetten er vier op een rijtje:

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-07-03 om 00:05:57 - - item printen - item mailen

vnunet.be - CM - Aangetekende e-mail geen Certipost 'exclusief' (21-07-03)


De introductie van de 'aangetekende e-mail' door Certipost - de joint venture van de Post en Belgacom - vormt geen premiere. Zowel TrustPost als Hypertrust bieden al verscheidene maanden diensten inzake beveiligde en aangetekende e-mails


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 21-07-03 om 00:02:28 - - item printen - item mailen

Petite moralitť (17-07-03)


Un jour un prof de philo se prťsente devant sa classe avec une sťrie d'objets inhabituels qu'il pose sur son pupitre.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 17-07-03 om 13:08:01 - - item printen - item mailen

Handelaars krijgen alarmknop - KORTRIJK VERHOOGT VEILIGHEID IN WINKELWANDELCENTRUM (16-07-03)


De stad Kortrijk en de politie nemen nog dit jaar een reeks ingrijpende maatregelen om de veiligheid in het centrum te verhogen. Er komt een commissariaat in het winkelwandelcentrum om de aanwezigheid van de politie te benadrukken, er worden tien extra agenten ingezet en een speciale fietsbrigade. Een noodknopsysteem en het afwerken van de toegangscontrole tot de voetgangerszone zijn andere krachtlijnen uit het plan.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:19:00 - - item printen - item mailen

NMBS bestudeert draadloos Internet in stations (16-07-03)


BRUSSEL -- De NMBS bestudeert de mogelijkheid om in de Belgische stations draadloze toegang tot het Internet te voorzien. De spoorwegmaatschappij hoopt op die manier de dienstverlening aan zijn klanten te verbeteren.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:13:58 - - item printen - item mailen

Aangetekende post nu ook via internet (16-07-03)


BRUSSEL -- Sinds vandaag is het mogelijk om een aangetekende brief te versturen via internet. De dienst is een initiatief van Certipost, een gezamenlijk filiaal van De Post en Belgacom.

Om een aangetekende mail te versturen is een digitale handtekening vereist, die gratis te verkrijgen is in een van de 125 registratiekantoren.

Net zoals de papieren versie heeft de ontvanger drie mogelijkheden: de zending openen, weigeren of niets doen. De verzender wordt via een e-mail op de hoogte gebracht van de handeling van de ontvanger. Het is bovendien mogelijk via sms of e-mail op de hoogte te worden gehouden van nieuw ontvangen elektronische zendingen.

Een elektronische aangetekende zending kost 4,84 euro, evenveel als een gewone aangetekende brief. Tot 30 september 2003 is de elektronisch aangetekende zending gratis.

Nieuws ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:10:26 - - item printen - item mailen

BelgiŽ schond bronnengeheim (16-07-03)


BRUSSEL -- BelgiŽ liep gisteren een zware veroordeling op door het Mensenrechtenhof in Straatsburg, wegens huiszoekingen bij journalisten in 1995. Volgens de Europese rechters schond het Belgische gerecht daarmee het bronnengeheim van journalisten. Het gaat om een princiepsbeslissing die gevolgen heeft tot ver buiten de grenzen van ons land.


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 22:02:32 - - item printen - item mailen

'De burger als klant laten behandelen, is ook mijn job' (16-07-03)


Staatssecretaris Vincent van Quickenborne over zijn strijd tegen Kafka

(tijd) - In het regeerakkoord staan twaalf concrete maatregelen om de administratieve overlast aan te pakken. Maar daar zal het volgens Vincent van Quickenborne, de gloednieuwe VLD-staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging, niet bij blijven. 'Het behandelen van burgers als echte klanten door de overheidsadministraties beschouw ik ook als administratieve vereenvoudiging', klinkt het. Grote verklaringen over hoe sterk in de papierberg kan worden gesnoeid, wil Van Quickenborne niet afleggen. 'Maar ik hoop over vier jaar te kunnen zeggen dat staatssecretaris Q het gevecht met Kafka niet verloren heeft.'


Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 21:57:18 - - item printen - item mailen

Oprichting alimentatiefonds met ťťn jaar uitgesteld (16-07-03)


(belga) - De oprichting van het alimentatiefonds wordt met een jaar uitgesteld, tot 1 september 2004. Het uitstel wordt bevestigd door een document waaruit blijkt dat de beslissing deel uitmaakt van een programmawet van de nieuwe regering. Bij het kabinet van FinanciŽn was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

Bron en vervolg van artikel : De Tijd online ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 21:49:49 - - item printen - item mailen

Netscape-browser sterft zachte dood (16-07-03)


America Online heeft de ontwikkeling van de Netscape-browser stopgezet. De 50 ontwikkelaars die er nog aan werkten zijn ontslagen, maar de huidige Netscape-versies worden nog wel door AOL ondersteund.

Ook de Netscape-portal zal voorlopig nog blijven bestaan, laat een woordvoerder van AOL weten. De Netscape-activiteiten van AOL waren ondergebracht in Netscape Communications, een dochter van AOL. De Netscape-browser was ooit de heerser van het Internet, maar moest zijn positie afstaan aan Microsoft's Internet Explorer dat nu meer dan 90 procent marktaandeel heeft.

Het Netscape-personeel moest vorige maand al even slikken, toen AOL met Microsoft een samenwerking aanging en beloofde om de komende zeven jaar Internet Explorer te leveren bij zijn internettoegangspakket.

Ondertussen werkt het Mozilla-ontwikkelingsteam, de Mozilla Foundation, gewoon door aan haar afgeleide van de Netscape-browser, Mozilla. Het team gaat nu door het leven als een non-profit organisatie en heeft een eenmalige gift van AOL gekregen van 2 miljoen dollar en 300.000 dollar van Lotus-oprichter Mitch Kapor.

Het is waarschijnlijk dat enkele nu ontslagen Netscape-ontwikkelaars overstappen naar het Mozilla-project.

Toen AOL in 1998 Netscape overnam, had de transactie een realistische waarde van 4,2 miljard dollar. Daar heeft AOL bitter weinig van teruggezien.


Bron : ZDNet.be ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 16-07-03 om 21:27:03 - - item printen - item mailen

Weapons of mass-destruction ? (15-07-03)


http://www.coxar.pwp.blueyonder.co.uk/

(Kijk goed, het is niet wat het lijkt)

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-07-03 om 17:35:35 - - item printen - item mailen

VW bouwt laatste Kever op 30 juli in Mexico (15-07-03)


FRANKFURT (afp/tijd) - Volkswagen zet op 30 juli aanstaande definitief een punt achter de productie van zijn beroemde oude Kever-model. Van de traditionele Kever werden in bijna 70 jaar meer dan 21,5 miljoen exemplaren verkocht. De laatste Kever wordt gebouwd in de fabriek in het Mexicaanse Puebla. De auto is een van de 3.000 Kevers uit de zogenaamde Cox-reeks. Voor een Kever uit de laatste serie moet een koper omgerekend ongeveer 7.000 euro neertellen. De Kever werd in het begin van de jaren dertig ontwikkeld door ingenieur Ferdinand Porsche.
De serieproductie ging in 1939 van start. Na de Tweede Wereldoorlog begon de verkoop echt op dreef te komen. In 1955 vierde VW de productie van het miljoenste exemplaar. Aan het eind van de jaren zeventig begon de vraag naar de Kever te slabakken. In Europa werd de productie ervan in 1978 stopgezet. VW Brussel was een van de vestigingen die de oude Kever maakten. Puebla bouwt ook de New Beetle, maar van die auto worden in verhouding veel kleinere aantallen afgezet, zeker in Europa.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 15-07-03 om 00:01:33 - - item printen - item mailen

Notarissen willen digitale verbinding met Kruispuntbank (14-07-03)


Federale ICT-dienst Fedict onderzoekt aanbod
(tijd) - De notarissen willen nieuw opgerichte vennootschappen zelf inschrijven bij de Kruispuntbank Ondernemingen (KBO) en het ondernemingsnummer aanvragen. Zij moeten daartoe digitaal toegang krijgen tot de KBO. Nu verloopt de inschrijving via de griffie van de handelsrechtbank, een omweg waarvan niemand de precieze duur kent, zegt Karel Tobback, de voorzitter van de Koninklijke Federatie van het Belgisch notariaat. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:59:45 - - item printen - item mailen

Nuon plaatst zonnecentrale in Winksele (14-07-03)


(tijd) - Nuon BelgiŽ, de Belgische poot van het Nederlandse energiebedrijf Nuon, heeft een contract afgesloten met de producent van kraanwerk en sanitaire systemen Grohe over de plaatsing van zestig zonnepanelen op het dak van de hoofdzetel van Grohe in Winksele. De zonnepanelen zullen ongeveer 5.000 kilowattuur (kWh) elektriciteit per jaar produceren. Grohe zal de opgewekte zonne-energie aanwenden voor eigen verbruik. Het project vergroot de capaciteit aan fotovoltaÔsche elektriciteit in BelgiŽ met 1,5 procent. De zonnecentrale bij Grohe is het eerste zonne-energieproject van Nuon op Vlaamse bodem.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:58:17 - - item printen - item mailen

Ius Laboris breidt zich uit naar nieuwe EU-lidstaten (14-07-03)


Advocatenalliantie voor arbeidsrecht trekt Poolse partner aan
BRUSSEL (tijd) - De internationale advocatenalliantie Ius Laboris (IL), die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, krijgt vier nieuwe leden en verenigt nu twintig advocatenkantoren en 1.000 advocaten in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Een opvallende nieuwkomer is het Poolse advocatenkantoor Soltysinski Kawecki & Szlezak, de eerste partner van Ius Laboris in de nieuwe lidstaten van de Europese Unie.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:57:17 - - item printen - item mailen

Voorstellen Tabaksblat gunstig voor koers Nederlandse aandelen (14-07-03)


Managers worden afgerekend op creatie aandeelhouderswaarde
(tijd) - De voorstellen van de Commissie-Tabaksblat om het deugdelijk bestuur bij de Nederlandse bedrijven te verbeteren, zullen verregaande gevolgen hebben voor de besluitvorming bij beursgenoteerde ondernemingen. Om aandeelhouderswaarde te creŽren, zullen heel wat Nederlandse bedrijven kiezen voor een delisting, het opbreken van de activiteiten, de uitkering van hogere dividenden, of de terugbetaling van kapitaal. Dat moet de beurskoersen ten goede komen. Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:55:40 - - item printen - item mailen

'Het zal regelen regenen' (14-07-03)


Voor CBF-voorzitter Eddy Wymeersch is regulitis een noodzakelijk kwaad

BRUSSEL (tijd) - 'De financiŽle sector klaagt terecht over de massa regelgeving die op haar afkomt. De regulitis van de Europese instellingen is onvoorstelbaar. Maar ik vrees dat het een noodzakelijk kwaad is. De tijd is voorbij dat men onder heren kon afspreken wat kan en niet kan. Er zijn steeds meer gerechtelijke betwistingen van onze beslissingen', zegt Eddy Wymeersch, voorzitter van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen (CBF), in een gesprek met deze krant.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:54:02 - - item printen - item mailen

Amerikaanse haviken ontwaken stilaan uit Iraakse droom (14-07-03)


Geloofwaardigheid kopstuk Iraakse oppositie slinkt
WASHINGTON (ips) - Is een charlatan verantwoordelijk voor de naoorlogse chaos in Irak? Onderzoeksjournalisten beginnen hoe langer hoe meer te geloven dat de haviken in Washington zich geen klein beetje hebben laten leiden door de praatjes van Ahmed Chalabi. Hij werd drie maanden geleden door de haviken uit de Amerikaanse regering nog naar voren geschoven als de gedoodverfde nieuwe president voor Irak.
Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:46:21 - - item printen - item mailen

Karel De Gucht in De Tijd van vandaag : (14-07-03)


"Deze week is er gestaakt bij De Post. Ook bij de NMBS borrelt de sociale onrust. Vreest u een crisis?"

De Gucht: 'Beide bedrijven hebben een gezamenlijk probleem, namelijk een gebrek aan productiviteit. Maar voor het overige zijn ze heel verschillend. De Post brengt brieven rond, dat is een activiteit van het verleden. Er worden van jaar tot jaar minder brieven verstuurd. Maar mobiliteit, het product van de NMBS, is een activiteit van de toekomst.'

"Volstaan de plannen die voor beide bedrijven op 0tafel liggen?"

De Gucht: 'Bij De Post is er een saneringsplan in uitvoering en de overheid zal ervoor zorgen dat dat plan volledig uitgevoerd kan worden. Ik ga me daar nu niet verder over uitspreken. Ik heb dat al gedaan over de NMBS. Ik herhaal dat een afslanking met 10.000 banen een redelijk uitgangspunt is. Misschien moet die afslanking wel over een langere periode uitgesmeerd worden. In de plaats van vier kan dat vijf of zes jaar worden.'

"De sp.a en de PS zeggen: in geen geval 10.000 mensen buiten."

De Gucht: 'Als we maar 5.000 of 6.000 mensen laten vertrekken, vrees ik dat we binnen enkele jaren nog veel drastischer moeten ingrijpen.'

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:42:27 - - item printen - item mailen

Slechte communicatie (14-07-03)


De federale minister van Economische Zaken, Charles Picquť, deelde begin juni triomfantelijk mee dat de Kruispuntbank Ondernemingen liefst 1,5 miljoen ondernemingen en verenigingen telde. Dat hoge aantal maakte indruk. Elke onderneming of vereniging die bij de een of andere federale overheidsdienst stond geregistreerd, kwam in het grote reservoir van de Kruispuntbank terecht. Die ongecontroleerde inbreng leverde 190.000 tegenstrijdigheden op, die een voor een moeten worden onderzocht en verbeterd.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 23:34:39 - - item printen - item mailen

Badeendjes zwemmen elf jaar (14-07-03)


Van een containerschip afdonderen en meer dan tien jaar ronddobberen op drie oceanen. Een plastic eendje beleeft doorgaans minder spectaculaire avonturen. Een drijvende kolonie badspeeltjes -- eendjes, bevers, schildpadden en kikkers -- zal een dezer dagen aanspoelen in New England aan de Amerikaanse oostkust, gebleekt en verweerd door hun wereldreis over zee. Oceanografen geven toe dat de avontuurlijke reis van de badspeeltjes hun veel heeft geleerd over de stromingen in de wereldzeeŽn.

Elf jaar geleden vielen tijdens een storm 29.000 plastic speeltjes van een containerschip dat in China vertrokken was met bestemming Seattle. Ze begonnen hun reis in de Stille Oceaan, ter hoogte van de vijfenveertigste breedtegraad, in de buurt van de datumgrens. Via de kust van Alaska bereikten zij in 1995 de Beringstraat en vijf jaar later IJsland.

In 2001 kwamen ze in de buurt van de plaats waar de Titanic in 1912 verging.

,,Een deel dreef verder, de rest maakte een bocht en drijft richting Europa'', zegt Curtis Ebbesmeyer, een gepensioneerde oceanograaf die de reis van de badspeeltje bijhoudt. ,,Op dit moment zouden er zich enkele honderden over de kust van New England verspreid moeten hebben.''

Ebbesmeyer volgt de reis aan de hand van meldingen van aangespoelde eendjes. Volgens hem zijn ze nuttig geweest voor oceanografen die meer te weten willen komen over oppervlaktestromingen. De speeltjes zorgen er misschien ook voor dat mensen zich realiseren hoeveel rotzooi elk jaar in zee terechtkomt. Zo'n 10.000 containers vallen jaarlijks van schepen. Containerschepen vervoeren 95 procent van de goederen in de wereld. De containers worden steeds hoger gestapeld. Het zijn niet altijd badeendjes: een derde bevat schadelijke materialen.

(De Standaard, 14 juli 2003) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 14-07-03 om 00:06:40 - - item printen - item mailen

Verbreding E17 Kortrijk-Waregem begint in september (10-07-03)


Op de E17 in Kortrijk beginnen in september de werkzaamheden voor de verbreding van de snelweg. Om de hinder te beperken, heeft het Vlaamse Gewest de aannemer Stadsbader uit Harelbeke opgelegd om in drie fasen te werken. Opvallend is de korte uitvoeringstermijn: na 118 werkdagen moeten er drie rijstroken in beide richtingen liggen."

Bron en vervolg van artikel : De Standaard regionaal 10.07.2003 ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-07-03 om 12:40:45 - - item printen - item mailen

Opstarten Kruispuntenbank voor Ondernemingen mislukt (10-07-03)


Radio1 brengt deze morgen het nieuws dat de Kruispuntenbank voor Ondernemingen, die op 1 juli van start zou gaan, al dagenlang onderbereikbaar is.

De Kruispuntenbank moet samen met de ondernemingsloketten de griffies van het handelsregister en op termijn een aantal andere administraties vervangen.

Door deze problemen is het mogelijk dat nieuwe ondernemingen langer dan normaal op de vervulling van een aantal formaliteiten moeten wachten.

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 10-07-03 om 08:08:53 - - item printen - item mailen

Piraten (08-07-03)


"De boodschap hierachter is dus, software piraten ga gewoon door, 't kost 1000 uur om er een te pakken te krijgen,..." (bloeb)

Reactie bij artikel op Webwereld over een Pakistanees die 4.500 EUR per maand verdiende met de verkoop van gekopieerde software.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-07-03 om 23:23:50 - - item printen - item mailen

Roep naar moedige hervormingen (08-07-03)


Niet alleen in BelgiŽ wordt de - nieuwe - regering een gebrek aan moed verweten. In Duitsland vraagt de oppositie dat de regering tijdens het verlof doorwerkt. Die Welt bericht:

SchrŲder soll auf seine Ferien verzichten.
Die Opposition will, dass die Bundesregierung in der Sommerpause durcharbeitet - Ruf nach mutigen Reformen.
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-07-03 om 21:21:03 - - item printen - item mailen

Nieuwe aanvaring tussen Duitsland en ItaliŽ (08-07-03)


Duitsland en ItaliŽ kwamen deze week opnieuw in botsing. De Italiaanse staatssecretaris van economische zaken Stefano Stefani omschreef de Duitsers in het blad van zijn partij Lega Nord als ,,supernationalistische blonde mensen'' die ,,allemaal op elkaar lijken'' en 's zomers ,,herrie schoppen'' op de Italiaanse stranden. Bondskanselier Gerhard SchrŲder dreigde maandag zijn vakantie in ItaliŽ af te zeggen, waarna diverse Italiaanse ministers Stefani vandaag publiekelijk op de vingers tikten.

Bron : VRTnieuws en De Standaard vandaag ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-07-03 om 20:44:40 - - item printen - item mailen

Louis Michel (08-07-03)


Bekomen van de gebeurtenissen van gisterenavond bevestigt LOO-EEE mee-SHEHL zojuist in het Radio1-middagnieuws:
1. dat hij opnieuw minister van Buitenlandse zaken wordt, en
2. dat hij niet begrijpt waarom iemand dat ooit in vraag heeft gesteld.

Met andere woorden, ondergetekende zal de komende jaren nog stof genoeg krijgen om verder te schrijven aan zijn toneelstuk ... ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 08-07-03 om 13:09:10 - - item printen - item mailen

De genocidewet : The sequel - On our way to Canossa (07-07-03)


Volgende episode.

Louis Michel zit -volledig hersteld- te onderhandelen over de nieuwe regering in de Lambermont. Plots rinkelt zijn gsm -voor de zoveelste keer die dag. Hij ziet dat het zijn kabinet is en verlaat de vergaderzaal om het gesprek aan te nemen. Tijdens het gesprek hapt hij steeds meer naar adem. Tegen het einde van het gesprek houdt hij zich net in om geen ondoordachte uitspraken te roepen want door het raam ziet hij het kruim van de Vaderlandse pers naar hem kijken. Hij zet zich in een Louis XIV zeteltje -dat even kreunt- en probeert zijn ademhaling onder controle te krijgen. Hij veegt het zweet van zijn gezicht, terwijl in de kamer ernaast Elio Di Rupo met ťťn welgeplaatste "Mais enfin, nous ne sommes quand-mÍme pas de spťcialistes aťronautiques !" de hoop en nachtrust van enkele honderdduizenden noordrandbewoners de grond inboort.

Het doek valt.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 07-07-03 om 21:46:20 - - item printen - item mailen

Online speechwriter (05-07-03)


De speechwriter van George W. Bush mag terecht vrezen voor zijn baan nu iedereen online de volgende toespraak van de Amerikaanse President kan ineenknutselen.

http://www.actofme.co.uk/bush_speech/bushspeechwriter.html ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 05-07-03 om 14:39:13 - - item printen - item mailen

Leonard H. Schrank, voorzitter Amerikaanse kamer van koophandel in Brussel : (04-07-03)


'Kijk, ik ben geen politicus. Ik kan daar niet over meepraten. Maar dit is geen storm in een glas water. Het is een orkaan, waarbij jullie al dan niet het NAVO-hoofdkwartier en de bijhorende jobs zullen verliezen. BelgiŽ doet er best aan daaruit lessen te trekken. En dit is geen dreigement, want dat werkt contraproductief. Het is een goede raad van een vriend. Als jullie het NAVO-hoofdkwartier al verloren zijn, moeten jullie er alles aan doen om ook de rest niet te verliezen. De genocidewet is als een dolk in het hart van het imago van BelgiŽ als internationaal dienstencentrum. Jullie moeten het bloeden dringend stoppen.'

(De Tijd, 04.07.2003) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-07-03 om 16:20:10 - - item printen - item mailen

Daar is de Post terug... (04-07-03)


Ik herinner mij een zevental jaren geleden een radio-interview met toenmalig PDG van de Post FranÁine Wahstock. Die mocht fier de goede resultaten van haar bedrijf toelichten. De toename van het aantal brieven was toen echter uitsluitend te wijten aan de zakelijke post en nu weten we dat die resultaten eerder toevallig waren dan het gevolg van een doordacht besturen van la Wahstock.

Toen de VRT-Journalist haar vroeg wat de Post zou doen met de nieuwe media en met zaken zoals email antwoordde ze daar min of meer carrťment op dat de post dat niet nodig had gezien het stijgend aantal gewone brieven.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 04-07-03 om 09:54:33 - - item printen - item mailen

'BelgiŽ denkt zoals commissie-Tabaksblat' (03-07-03)


'BelgiŽ denkt zoals commissie-Tabaksblat'
Guy Keutgen (VBO) tevreden over Nederlandse corporate-governancevoorstellen

(tijd) - 'De voorstellen die de Nederlandse commissie-Tabaksblat over deugdelijk bestuur formuleerde, gaan in de goede richting. In BelgiŽ denken we grotendeels al in dezelfde richting', zegt Guy Keutgen, de secretaris-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). De soms verregaande Nederlandse voorstellen bevatten dan ook weinig verrassingen voor Keutgen. Hij pleit vooral voor een doorgedreven transparantie in het bedrijfsleven.'Bron en vervolg van artikel :^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-07-03 om 10:12:32 - - item printen - item mailen

Professor Wim Moesen in de Tijd van 3 juli 2003 (03-07-03)


"Blijkbaar beseffen velen nog altijd niet dat de kwaliteit van het bestuur een steeds belangrijker element in de internationale concurrentie wordt. Klassieke instrumenten, zoals het monetaire en het budgettaire beleid, verhuizen steeds meer naar het Europese niveau en kunnen dus niet meer ingezet worden in de concurrentiestrijd. Dan komen andere elementen naar voren. Vlaanderen heeft zeker nog troeven: onze centrale ligging, de kwaliteit van ons menselijk en, tot op zekere hoogte, ons fysiek kapitaal. Maar daar komt steeds meer een vierde element bij: het sociaal kapitaal. Dat is een verzamelwoord voor de kwaliteit van onze instellingen, de mate waarin ze vertrouwen inboezemen, de mate van corruptie,...

Ons land scoort daarvoor bij internationale vergelijkingen helemaal niet goed. Voor sommige instellingen, zoals onderwijs en gezondheidszorg, moeten we niet blozen. De combinatie van subsidiŽring en vrije keuze die we daar toepassen werkt blijkbaar. De 'onderprijzing' zorgt voor een goede toegankelijkheid. De vrije keuze geeft mensen de kans met hun voeten te stemmen als een school of ziekenhuis hun niet aanstaat. Dat zorgt voor opwaartse druk op de kwaliteit. Maar voor de meeste takken van de eigenlijke publieke sector zit ons land op een niveau dat een beschaafde natie onwaardig is. Natuurlijk kun je de recepten uit de gezondheidszorg niet zomaar op het gerecht of de administratie toepassen. Je kunt de mensen moeilijk zomaar hun rechtbank laten kiezen. Maar het is ook verkeerd te denken dat je automatisch meer kwaliteit krijgt, als je er meer geld inpompt. Internationaal vergelijkend onderzoek leert dat dat niet klopt. Je moet wel degelijk de organisatie durven aan te pakken. Copernicus was daarvoor een goede aanzet. Nu vrees ik dat we een pas op de plaats maken."

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-07-03 om 10:01:13 - - item printen - item mailen

Een clown in Europa (03-07-03)


Het machtswellustig kind Berlusconi staat nu niet enkel aan het hoofd van ItaliŽ maar ook voor zes maanden aan het hoofd van Europa.
Het is een democratie onwaardig dat zij er niet in slaagt dergelijke clowneske figuren van de macht weg te houden. Eigenlijk staat gans Europa nu op hetzelfde niveau als Itali®.
De vroegere Milanese rechter Antonio Di Pietro (van de operatie Mani Pulite), nu Europarlementslid, had het over "een echte kanker van de Italiaanse democratie die, als we niet oppassen, heel Europa dreigt aan te tasten".
Een bijkomend probleem is dat dit gebeurt in een periode dat Europa een geloofwaardige en charismatische leiding nodig heeft om de positie van Europa weer te herstellen zowel internationaal als binnen Europa zelf, specifiek met het oog op de komende uitbreiding en de problemen van onaangepaste beslissingsprocedures.

De volgende zes maanden dreigen dan ook bijzonder moeilijk te worden voor het "Oude" Europa.

De Standaard 3 juli 2003
VRTNieuws 3 juli 2003
De Tijd 3 juli 2003

^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 03-07-03 om 08:56:15 - - item printen - item mailen

WebWereld: Aandacht voor politiek op Megabit (02-07-03)


Woensdag, 2 juli 2003 - Het jaarlijkse internetfestijn Megabit in Ede besteedt deze zomer meer aandacht dan voorheen aan politieke en juridische onderwerpen.

Het Megabit Festival wordt van maandag 21 juli tot en met zondag 27 juli langs rijksweg A12 in Ede gehouden. De gemeente heeft 15.000 vierkante meter beschikbaar gesteld voor het buitenfestival, waar volgens de organisatie 'hackers, whizzkids en andere internetprofessionals uit heel Europa' terechtkunnen.

Bron en vervolg artikel :
WebWereld: Aandacht voor politiek op Megabit ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 23:35:47 - - item printen - item mailen

Leuven begint met verdeling digitale ID-kaart (02-07-03)


null

Met enkele weken vertraging is de stad Leuven vandaag begonnen met het verdelen van de nieuwe digitale identiteitskaarten. Leuven is een van de Belgische gemeentes die door Binnenlandse Zaken werd uitgekozen voor het proefproject.

Bron en vervolg van artikel : ZDNet.be ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 10:18:31 - - item printen - item mailen

WebWereld (Nederland): 'Btw op downloads eenvoudig te omzeilen' (02-07-03)


Dinsdag 1 juli is een Europese e-commercerichtlijn omgezet in nationale wetgeving (pdf).

Door de wet moeten bedrijven uit landen buiten de EU nu ook btw betalen op de elektronische levering van bijvoorbeeld software, ringtones of muziek. De wet moet volgens kenners vooral het huidige concurrentienadeel van Europese landen ten opzichte van bijvoorbeeld hun Amerikaanse collega's weg nemen.

Hiermee komt een wens van Europese bedrijven in vervulling. Wie echter denkt dat met de aanpassing op de omzetbelastingwetgeving een einde komt aan de ongelijkheid komt bedrogen uit, zo meent Thomas Vermeulen, belastingadviseur van het kantoor ESJ.

Bron en vervolg van artikel op WebWereld.nl ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 10:13:32 - - item printen - item mailen

Bossuyt schudt slapende stroomverbruikers wakker (02-07-03)


De Standaard bericht vandaag over de oproep die Vlaams Minister van Energie lanceerde naar de gezinnen om een prijsbewuste keuze te maken inzake energieleveranciers.

Die goedkope electiciteit wordt onder andere aangekocht in Frankrijk.

Ondertussen is nog steeds niet duidelijk hoe de beheerder van het electriciteitsnetwerk Elia de noodzakelijke investeringen zal financieren om het netwerk aan te passen aan deze nieuwe energiestromen uit het buitenland. De Tijd berichtte op 7 juni laatstleden dat de cashflow van Elia niet voldoende is om tot 2007 deze investeringen te bekostigen.

De vraag is dan ook of telecommunicatie-scenario's zich in de energiesector zullen herhalen. Door de nieuwe telecommunicatiebedrijven werden de laatste jaren klanten geworven door aggressieve prijsstrategieŽn. Maar verschillende malen bleek dat de kostprijs van het gebruik van (andermans) netwerken nadien een beslissende invloed had op de aangerekende prijzen. ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 10:02:44 - - item printen - item mailen

Deze morgen gelezen in De Standaard (02-07-03)


Vlaams Parlement bezint zich over castratie van zwerfkatten

en verder:

Ruim kwart meer Vlaamse werklozen

Iedereen heeft natuurlijk zijn prioriteiten :-)
^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 09:47:11 - - item printen - item mailen

Nederland hervormt bestuur van beursgenoteerde bedrijven (02-07-03)


(fd) - Nederland plant ingrijpende veranderingen in het bestuur van beursgenoteerde ondernemingen. De commissie-Tabaksblat kwam dinsdag met een reeks voorstellen om de regels van een degelijk bestuur, of corporate governance, aan te passen. Zo krijgen leden van het directiecomitť nog slechts een tijdelijk contract. De aandeelhouders moeten de beloning van de directieleden en overnames goedkeuren.

Bron en vervolg van artikel:
Tijdnet: Pagina 30 - Krant ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 09:42:18 - - item printen - item mailen

Zoekmachines op internet vinden Belgische bedrijven niet (02-07-03)


tijd) - De internetvisibiliteit van de belangrijkste Belgische beursgenoteerde bedrijven is bedroevend laag. Dat blijkt uit een onderzoek van NetResult.

NetResult stelde vast dat 90 procent van de Bel20-bedrijven er niet in slaagt zijn Engelse hoofdtrefwoord bij de eerste 50 resultaten van Google te positioneren. Google is de meest gebruikte zoekmachine op het internet. Dikwijls brengt ook zoeken via Nederlandse trefwoorden geen soelaas, en soms vindt Google de pagina's van een website zelfs niet.

Bron en vervolg van artikel op Tijdnet: Pagina 11 - Krant ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 09:39:32 - - item printen - item mailen

Vijftigtal landen verliest militaire steun VS (02-07-03)


Bestraffing na weigering om Amerikanen te vrijwaren van vervolging door Strafhof

(tijd/afp) - De Verenigde Staten zetten hun militaire steun stop aan een vijftigtal landen. Met de maatregel wil Washington de staten straffen omdat ze weigerden zogenaamde Artikel 98-akkoorden te tekenen. Die akkoorden moeten Amerikaanse burgers en militairen vrijstellen van vervolging voor het Internationaal Strafhof.

Bron en vervolg van artikel: Voorpagina De Tijd vandaag ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 09:21:09 - - item printen - item mailen

De dertiger zit niet stil (02-07-03)


Druk, druk, druk. Als al ťťn ding duidelijk is, is het wel dat de dertiger tijd tekort komt. Hij en zij werken -- negen op de tien mannen en acht op de tien vrouwen zijn actief op de arbeidsmarkt. Geen enkele andere leeftijdscategorie scoort zo hoog. Ze wassen en plassen -- al doet de man dat nog altijd een stuk minder dan de vrouw, voeden kinderen op en bouwen een eigen huis.

Standaard

(Ze kunnen natuurlijk ook websites bouwen) ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 09:05:09 - - item printen - item mailen

Nieuwe vzw-wet wordt nu stilaan van kracht (02-07-03)


De nieuwe vzw-wet is een saga op zich. Iedereen was het er over eens dat de oorspronkelijke vzw-wet uit 1921 aan een grondige herziening toe was - en dit om diverse redenen. Het aanvankelijke wetsvoorstel werd ingediend en in de Kamer behandeld onder de laatste regering Dehaene. Het werd in de Senaat opnieuw zwaar onder handen genomen in de periode 1999-2002. Op aangeven van ondergetekende die toen in een parlementaire studiedienst werkte, werd de wet van 25 oktober 1919 op de internationale verenigingen naar Belgisch recht (de juiste benaming van die wet is nog iets langer), gemeenzaam ivzw's of internationale vzw's genoemd, geÔncorporeerd in de nieuwe wet.

Lees meer → ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 03:11:27 - - item printen - item mailen

business.telenet.be - Wie is verantwoordelijk voor het Web? (02-07-03)


business.telenet.be - Wie is verantwoordelijk voor het Web?


Binnen vele ondernemingen vindt momenteel een belangrijke verschuiving plaats voor wat betreft de verantwoordelijkheid omtrent de webactiviteiten. Lag die tot voor kort in handen van de IT-afdeling of soms ook van het marketingdepartement, dan zijn vandaag de meeste websites - en in het bijzonder het intranet- in handen van de communicatie-afdeling. En zo hoort het uiteindelijk ook.

Bron & vervolg van artikel : http://business.telenet.be/modules.php?name=News&file=article&sid=3123 ^ TOP

Share/Save/Bookmark - Gepost op 02-07-03 om 00:27:01 - - item printen - item mailen